Együttműködések

Nagycsaládosok Országos Egyesülete
noe logo

A NOE alapvető célja az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család.

A NOE tevékenysége sokszínű, szoros a kapcsolata a tagsággal, de mindenkire figyel, aki hozzájuk fordul. Az egyesület központjában többféle ingyenes tanácsadó szolgálat is működik: általános jogsegély, otthonteremtés, családi és szociális ellátások, fogyasztóvédelem, gyermeknevelés. Fontos feladatuk a gyermekek és fiatalok közéleti érzékenységre, természetszeretetre és környezetvédelemre, egészségtudatosságra valamint a szenvedélybetegségek megelőzésére való nevelése.

Elérhetőségük: https://noe.hu/

Óhegyi Nagycsaládos Csoport

Az Óhegyi NOE csoportot 2009-ben alakította meg tíz család. Az alapító tagok többsége a kőbányai Óhegyen lakott abban az időben; innen jön a csoport neve is. Az eddig eltelt időszakban kirándulások, táborok és egyéb közös programok tarkították a csoport közös életét: gyerekeink már félig felnőttek, de a mai napig szívesen találkoznak egymással.

A csoport e-mail-címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szociális Védegylet
LOGÓ SZOCIÁLIS VÉDEGYLET
A Szociális Védegylet célja a családok és az időskorúak életminőségének javítása szociális és mentálhigiénés programokkal.Szolgáltatásait elsősorban Kőbányán és a környezetében élők számára nyújtja. Fontos célkitűzésünk, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg lakóhelyünket, az itt található értékeinket, segítsük eligazodni az érdeklődőket a támogatási lehetőségek között. Az Egyesület megalakulása óta működteti a Kőbányai Polgárok Nyugdíjas Klubját, helyismereti sétákat, családi napokat szervez önkéntesek segítségével.
Szociális, családsegítő tevékenységet végzése, valamint ezen a területen tudományos kutató és oktató tevékenységet; az egészséges életmóddal összefüggésben oktatási, kulturális, tudományos programok és rendezvények szervezése és lebonyolítása, mentálhigiénés oktató programok, kiadványok készítése; pályázatok kiírása, az egyes célok megvalósulását segítő pályázatokon való részvétel; jótékony célú akciók, kulturális programok szervezése; könyvek és kiadványok, a film, az írott és elektronikus média eszközeivel is segíti céljai megvalósulását.  Adószám: 18193635-1-42


Kőbányai Sport Klub

Kőbányai Polgárőr Egyesületpogarorseg X emblema bp
 
„Közösen Kőbánya Közbiztonságáért” A Kőbányai Polgárőr Egyesület mottójának megfelelően hajtja végre napi feladatait. Elsősorban a közbiztonság bűnmegelőzési feladataiban veszünk részt, nap, mint nap a hatóságokkal közreműködve a kerületi kapitányság munkáját támogatva segítve. Segítjük az ifjúságot az időseket, kapcsolatot ápolunk a lakossággal és civil szervezetekkel, együttműködve csodás kerületünk Önkormányzatával, és a Polgárőrség Megyei és Országos szervezeteivel.

A polgárőrök feladataikat önkéntesen, a köz érdekében, szabadidejükben végzik, mert úgy érzik Ők így segíthetnek és segítenek is másoknak nap mint nap.

Kőbányai Helytörténeti Tár

A Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény a kerület egy patinás, több mint 100 éves épületében működik a kerület szívében.helytorteneti
A múzeum mind helyszínként, mind működésével előszeretettel támogat olyan helyi kezdeményezéseket, amely erősíti a kerület közösségeit, akár kulturális, akár szabadidős programokról legyen szó.

Fotó: Takács István


 

Email


FEL